skylten1

Etikdagen 2016: Självbestämmande, läkarassisterat självmord och god vård vid livets slut

Den 8 december 2016 arrangerar Smer sin årliga etikdag. Temat i år är självbestämmande, läkarassisterat självmord och god vård vid livets slut. Konferensen är kostnadsfri och det är begränsat med platser. Varmt välkommen med din anmälan!

I medier pågår just nu en aktiv debatt om självbestämmande vid livets slut och möjligheten till läkarassisterat självmord. Smer har vid flera tidigare tillfällen arbetat med dessa frågor och följer kunskapsutvecklingen. Denna konferens syftar nu till att följa upp frågan om utvecklingen kring värdig vård i livets slutskede samt kunskapsutvecklingen om den form av självvalt livsslut som praktiseras i fem av de amerikanska delstaterna i USA.

På förmiddagen får vi bl.a. lyssna på professor Wayne Sumner och professor Anthony Back som kommer att ge oss en bild av läkarassisterat självmord i Kanada respektive USA. Under eftermiddagen, som kommer att hållas på svenska, fokuserar vi på var och hur vi dör i Sverige. Vi får också höra röster från patientrörelsen.

Kom, lyssna och delta i diskussionen!

När: torsdagen den 8 december, kl. 9.00–16.45. Registrering och kaffe från kl. 8.15

Var: Rosenbads konferenscenter, Drottninggatan 5.

Anmäl dig här.