Att dö när man själv vill

I media pågår just nu en debatt om dödshjälp och läkarassisterat självmord.

Smer har vid flera tillfällen diskuterat dessa frågor och följer den pågående debatten.

  • Vid rådets jubileumskonferens den 27 november 2016 talade Tuulikki Koivunen Bylund, Per Christian Jersild och Niels Lynöe kring ämnet ”Självvalt livsslut”. Bl.a. ställdes frågan om det finns ett behov av att läkarassisterat självmord införs i Sverige och olika etiska frågor diskuterades kring patientens självbestämmande m.m..
  • Smer arrangerade även ett seminarium under Almedalsveckan på temat ”Självvalt livsslut – bör dödshjälp tillåtas i Sverige?”. Se videoinspelningen av seminariet här.

Om du vill veta mer kan du också besöka Smers temasida om Livets slutskede där det finns länkar till Smers tidigare arbete och ställningstaganden i frågan. Från temasidan kan du också klicka dig vidare till en länksamling med ett urval av artiklar som publicerades under 2009.